fredag 21 december 2012

Charter såklart



Charterklanen – reser gärna till väletablerade resemål där man kan få hjälp med en helhetslösning. Reser väldigt sällan, oftast inom Sverige. Gillar inte konstig mat och vill få en garanterat bra resa de två veckorna eftersom såväl barn som mormor och morfar ska med. Swedish meny and fläskfilé med bearnaise är givetvis möjligt att få.

Tips! Gå på säkra kort, boka charter och välj hotell med omsorg. Frossa i planering, det är en del av reseupplevelsen!

Lyssna in vad andra gillat som rest charter och rådfråga personalen där ni bokar resan. Kosta på en solsäker semester med bra hotell. AC, pool, hög boendestandard och kanske att såväl frukost som lunchbuffé ska ingå? Oftast har de mat som barnen gillar. Funkar också bra om det här med engelskan känns sådär. Menyer på svenska, transporten från flyget till hotellet ingår (transfer) och man blir väl omhändertagen om något händer.

Kolla att de har barnpool eller motsvarande! Bo gärna på bottenvåningen så slipper ni släpa barnvagnen i trappor. I Sverige har vi lag på hiss vid minst tre våningar, det har inte alla länder.
Boka gärna in en utflykt. Brukar finnas erbjudanden på hotellet med endagstripper till sevärdheter i närområdet. Ta med en hopfällbar vagn och en rejäl vattenflaska så kommer ni långt.

För den med rejält med stålar måste jag rekommendera Aruba. Bröllopsresan eller jämna födelsedagen blir minnesvärd. All inclusive, Karibien, riktigt behagligt väder och inga strandförsäljare. Barnvagnen rullar fint i den färgrika miljön och det finns massor av aktiviteter att göra! För den som inte bryr sig om hårdnackade politiska ledare är Turkiet bra. Soligt och bra mat. Länge sedan jag var där, men då åkte jag charter och tyckte att det fungerade fint. Spanien är bra, kort flygresa och stort utbud för stor och liten.

Lång flygning och tidsomställning kan vara lätt med riktigt små barn, jobbigare med lite större barn. Viktigast är att hitta en resa som passar den egna familjen.

Om man vanligtvis blir sittande hemma under föräldaledigheten så är kanske att resa ett sätt att komma ut och vidga sina vyer även om man inte rör sig mer än mellan poolen, rummet och den gigantiska lunchbuffén. So what, det är semester. Åk! Men å andra sidan, om inställningen är att det är besvärligt att ta sig iväg och göra aktiviteter med barnen, då blir det nog knappast lättare under en resa. Varför krångla till det? Ta vagnen, pengar och promenera iväg och upptäck omgivningen på resan. Behöver varken vara kostsamt eller krångligt.

TIPS!
Köp eller ta med:
Tvättlina, Alvedon Supp eller motsvarande, plåster, lagningskit till vagnens däck om de är uppblåsbara, en bärbar dator med lite filmer och glöm inte att stänga av roaming-funktionen på mobilen! Kan bli svindyrt att låta mobilen ha uppkopplingen på, använd istället wifi från hotellet om sådan finns.

Trevlig resa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar