lördag 15 december 2012

Toakris, missat anslutningsflyg och hungriga barn


Ha alltid lite att äta på
Ta med nåt att äta till barnen. Det hinner gå mer tid än man tror. Till flyget, incheckning, flygresan, vänta på bagaget osv. Bananer, småfestisar att dricka, lite godis. Mutor är tillåtna, och de kan behövas när man minst anar det.



Evakuerade i samband med cyklonen Yazi i Australien. Matansonering, sova på stengolv och strömlöst från kvällen. 













Undvik toakrisen
Gå på toaletten när tillfälle ges! Vänta inte för länge, rätt vad det är hittar man inte någon toalett eller sitter inklämd med tre barn på flyget och kan inte gå iväg. Jag har testat, tro mig. I vårt fall var det  en åttioårig dam med begränsad rörlighet och på en tolvtimmarsflygning med bebis i knäet kryllar det inte av kisstillfällen en sådan gång.

Elinor äter från de militärpaket med mat som Röda Korset och
myndigheterna delade ut under  cyklonens härjningar.
Enkla resenöjen
Ta med lite underhållning i en barnväska men överdriv inte. Två mindre böcker, lite ritsaker (typ några pennor, inte en hel atelje med målerisaker) och kanske en ipad med filmer. Oftast visas det filmer på planet, men ibland blir det förseningar och annat. Då kan det behövas lite tidsfördriv. Vi missade ett anslutningsflyg till Singapore med 10 minuter (sprang och såg planet taxa ut från gate) på grund av snöstorm. Strandsatta i Tyskland utan barnmat och klockan var nog 22.00. Då hade en barnmatsburk extra suttit fint. Det löste sig bra ändå tack vare Lufthansas tillmötesgående personal. De trollade fram en burk barnmat, de fixade hotell och nytt flyg. Allt gott. Med andra ord, även om det kör ihop sig, behåll lugnet och be personalen om hjälp.

Att välja vagn för långresan. Det kräver ett eget kapitel. Jag återkommer om det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar