onsdag 12 december 2012

Jorden runt, med eller utan katastrofer


Här kommer en personlig blogg med tips och råd hur man kan resa med barn. Min erfarenhet sträcker sig i första hand till de egna upplevelserna att resa med små barn. Men jag räknar med att ta in förslag och tips från människor vi möter på våra resor som reser med lite äldre barn.

Vi reser jorden runt för ändra gången med barn. Förra långresan var vår dotter sex månader när vi åkte och tio månader när vi kom hem. Den här gången är hon 2,5 år och lilleman Ossian, 4 månader.

Eftersom vår förra långresa år 2010 kantades av ett antal större naturkatastrofer (se vår film från jordbävningen, mitt i Tokyo) så har både våra och våra anhörigas nerver testats ett antal gånger. Med gott resultat. Här hittar du några länkar till alla de hundratals internationella artiklar som skrevs, sändes, visades runtom i världen. Jordbävningen och tsunamin  i Japan, cyklonen på nivå 5 i Australien och jordbävningen på Nya Zeeland för att nämna några. Inget för den lättstressade, kan jag lova. 

Att resa med barn, pest eller fest? Ja, egentligen både och tycker jag, men som vanligt lite vad man gör det till. Har du funderat på att resa med dina barn men liksom aldrig kommit iväg? Just do it! Men inte utan en sund portion planering och framförhållning.

Vad kan vara bra att tänka på? Börja med att identifiera vilka ni är som resenärer. Jag kan ge några exempel som du kanske kan känna igen dig i. Ställ dig några frågor om vad som är viktigt för just er när ni ska resa. Tips på kontrollfrågor och annat kommer! Vi har nog upplevt det mesta med småbarn, både olyckor och fantastiska upplevelser. 

Vilka är vi då? Ja, vår familj är nog en ganska bra blandning av äventyr, självfixare och budgetresenärer med touch av fyrstjärnigt när tillfälle ges. Även charter har inträffat vid ett fåtal tillfällen. Vi har aldrig valt reserutt och resemål utifrån barnens specifika behov, men däremot tagit hänsyn till deras behov av mat, sömn och annat under resans gång. Äntligen får barnen umgås helhjärtat med sina föräldrar, och det ska vara det viktigaste, att man upplever saker tillsammans! Antingen det är utflykten till lekparken hemma, eller så den stora långresan runt jorden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar